تبلیغات
صدای نور - مطالب ابر دکوراسیون

آکواریوم‌هایی با طراحی متفاوت

یکشنبه 29 مرداد 1391 11:32 ب.ظ
طبقه بندی:دکوراسیون داخلی، طراحی، طراحی صنعتی، 

خلاقیت هنوز زنده و تأثیر گذاره... مثل همیشه


اگر زندگیتان پر از استرس و نگرانیست ، وجود یک آکواریوم با ماهی های شناور در آن به آرامش شما بسیار کمک میکند. در این مطلب چند نمونه آکواریومهای غیر معمول و متفاوت را می بینیم

Is your life full of stress and worry? Getting an aquarium may be a great way to relax!
Many studies have shown that watching fish going about their daily business can reduce your stress levels, lower your blood pressure and make you feel more relaxed.



 


یه نمونه کار شده لاک پشتی!!! در واقع خانه به دوشی یا هوموبیل. خیلی جمع و جور و با طراحی عالی.

نکته قابل توجه اینه که اگرچه حجم کلی این هوموبیل از بیرون قابل درک و ابعادش قابل محاسبه ست اما به واسطه شکست ها و زاویه دادن هایی که به سطوح‌ش اعمال شده، درک ما از فضای داخل چیزی به کل متفاوت و حتی بزرگ‌تر و دل‌بازتر از چیزیه که در واقع هست….

به دکوراسیون داخلیش توجه ویژه داشته باشید.



شاید این پرسش برای شما بارها پیش آمده باشد که اصطلاحاتی که آژانس های مسافرتی درباره هتل ها به کار می‌برند به چه معنایی میباشند؟ تفاوت FB با All در چیست؟ تفاوت تخت Twin با King در چیست؟ Resort به چه معنی می‌باشد؟ سعی کردیم در این پست به تمامی ابهامات شما پاسخ بدهیم تا با اطلاعات کامل تری نسبت به انتخاب هتل خود اقدام نمایید. با ما همراه باشید :


متل Motel:

متل تلفیقی است از دو واژه Motor و Hotel و اساساً ماهیت بین راهی داشته و معمولاً خارج از شهرها قراردارد . در تعریف متل می توان گفت که هتلی است که در آن مسافران می توانند با خودروی شخصی وارد شده و حتی خودرو را مقابل درب اتاق خود پارک نمایند . یکی از مشخصه های اصلی متل ها عدم وجود لابی در آنهاست چرا که میهمانان به مجرد وارد شدن به متل بدون نیاز به پیاده شدن کلید اتاق خود را از رسپشن دریافت نموده و مستقیماً به سمت اتاق خود رانندگی می نمایند.


هتل پانسیون Hotel Pension:

درشهرواقع شده و تعدادی اتاق ، سالن غذاخوری ـ به اندازه ای که بتواند غذای ساکنان اتاقها را تأمین نماید ـ کتابخانه و سالن مطالعه و اتاق تلویزیون درآن پیش بینی وآماده شده است. پانسیون معمولاً اتاق را به صورت ماهانه و یا سالانه اجاره داده و مشتریان دیگری را از خارج هتل برای صرف غذا نمی پذیرد . بر همین اساس معمولاً سالن غذاخوری پانسیون فقط به اندازه احتیاج اتاق ها در نظرگرفته می شود . درپانسیون ها مقرارت خاصی وجود دارد و مسافران می بایست در ساعات معیّنی برای صرف صبحانه ، نهار و شام سرمیزحاضرشوند وتا ساعت مشخصی نیز درب ورودی پانسیون باز است.



نحوه استفاده از این مصالح در نوع خودش جالب و قابل قبوله.

ببینین که چجوری کهنه و نو میتونن تلفیق بشن. حتی روی دکور هم تأثیر گذاشته.


© Hannes Henz

Architects: Wespi de Meuron
Location: 62010 Treia (MC), Marche,
Completion: 2010
Property surface: 12,500 sqm
Floor space net: 311 sqm
Photographs: Hannes Henz

© Hannes Henz

Original situation
The rural property lies in a hilly landscape about 12 km from the town of Treia. The ca. 300 years old farmhouse has three storeys, and half of the main building was damaged by fire in 1995. The outer facade of the main building is put under protection by the municipal authority. The complex was completed by two smaller volumes of one level only: the first was a herd and a furnace, the other one was a cantilever roof barn.

© Hannes Henz

Intervention
Intention of the project was the renovation and transformation of the property into a contemporary dwelling and holiday house, with attached guest house and pool. The masonry has been largely preserved and restored, whereas all the wood structure (intermediate floors and roof) where replaced. As part of the renewal of the static structure, the necessary reinforcing precautions for seismic safety, were integrated in an invisible manner.

© Hannes Henz

The architectural language thematizes the combination of old substance and new interventions: sometimes by contrast and sometimes by merging both old and new. For example, the roof was restored in the traditional way (primary and secondary wooden beams, subview with terracotta, roof covering with „coppi“ tiles), while the new intermediate floors and new interior walls are in white plaster. The floors also are made without joints in a hard and clear material.

© Hannes Henz

These new white interior surfaces help the reflection of light, giving them the feeling of largeness. In this way it was possible to maintain the relatively small historical apertures in the same dimensions and proportion, whilst all rooms are irradiated by a fresh light.

elevations

The original stone wall which divides clearly into two parts the plan of the main building has been respected and largely preserved by the intervention.The northern portion of the house was a ruin after the fire, this ruin has inspired the project. In fact an open ad airy room that goes from the ground floor to roof has been realized.








من به شخصه از مصالح یکدست و بخصوص سفید خیلی خوشم میاد. همچنین از دکوراسیون ساده و شیک.

به دیدهایی که ایجاد کرده، به نورپردازی کم رنگ و در عین حال زیبا و دلنشینش، و به دکوراسیون ساده اش توجه کنین.

با اینکه رنگ سفید مصالحش با رنگ سایتش همخونی نداره، ولی خوب نشسته توی سایت.


© FG+SG

Architect: Mario Martins
Location: , Algarve,
Project Years: 2007-2011
Design Team: Ana Rocha, Filipa Santos, Fernanda Pereira, Rui Saavedra
Technical projects: Palma & Franco, Lda
Photographers: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

© FG+SG

Designing a house in Luz-Lagos, in the south of Portugal, in a truly interesting location facing the sea, was defined by a set of guidelines, namely:
- The creation of a contemporary architectural element;
- Respect for and connection with the surrounding area, natural and built upon;
- The use of local materials and building techniques;
- Deciding the solar orientation and having effective wind protection;
- Making the most of the excellent location and its panoramic views;
- Creating a gentle interior/exterior transition. So that the exterior is a pleasant space for living and leisure.

© FG+SG

These guidelines result in a set of white volumes, free and organically grouped, culminating in a semi-circular opening, which embraces the pool and opens out to the privileged sea view. This results in the central terrace, the main space of the house, where the privacy is felt and where the horizon is predominant.

© FG+SG

It is around this terrace that the functional organisation of the house is structured, on one floor. There are five bedrooms with bathrooms and a large living room which leads to the kitchen. The garage, technical and service areas ensure the smooth running of the house.

elevations 01

The house is all in white. It is a southern house, and as such the light is intense. It is this light, with its strong, distinct shadows, that gives colour and meaning to the white that covers the building. The strong presence of water and the landscaping surrounding the area accentuate the tranquility of the place.











واقعا بعضی اوقات آدم به عقل نوع بشر شک می کنه.

یک اینستالیشن بی نظیر و باورنکردنی و عجیب که هرچی بگم ازش کم گفتم!

این قطعه ابر طبیعی و معلق کاری تصویری نیست دوستان. این جا اتاقی داریم که واقعا ابری در فراز اون حرکت می کنه و مدام در تغییر و تحوله!
این اینستالیشن می تونه حاوی نکات خاصی تلقی بشه ؛ حتی نگاه هایی الحادی ! اما من چیزی بیشتر از این نمی‌گم.

اگه دوستان چیزی به نظرشون می رسه در مورد این اثر قدرت مند، برامون بگن.


ضمنا، دوستان سعی کنن حتما از وبسایت طراح که لینکش تو قسمت دنبالک آخر همین پست اومده دیدن کنن و کارهای خارق العاده دیگه ایشون رو هم ببینن.

‘nimbus’ by berndnaut smilde

nimbus‘ is a seemingly impossible sculptural installation developed for the online gallery probe by amsterdam-based artist berndnaut smilde. beginning with the concept of a vacant or abandoned room and aspirations of enhancing this ominous environment, smilde introduced smoke, moisture and backlighting. the artist was able to create the entirely eerie and whimsical illusion of a cloud floating within the gallery space. smilde treats the sculpture as representative of his appreciation of physical presence found within transitional space; the viewer may only experience this nvironmental sculpture for a moment before before it dissipates entirely.
‘you could see the cloud as a sign of misfortune. you could also read it as an element out of the dutch landscape paintings
in a physical form in a classical museum hall. at the same time I wanted to make (for once) a very clear image, an almost cliché and cartoon like visualization of having bad luck: ‘indeed, there nothing here and bullocks, it’s starting to rain!”-berndnaut smilde

‘the idea I had was going to be an ephemeral work. it would only exist as a photo. I thought this would work very well with the idea of probe, as the exhibitions only exist in the form of documentation. I didn’t realize there is in fact a very physical aspect about probe’s presentation. the 9 different perspectives of documentation make it possible for the spectator to wander around the space and create the opportunity of visiting the exhibition. therefore with every shoot we had to make a new cloud and keep in account approximately the same lighting and position to create the illusion of physically walking through the space.’ -berndnaut smilde

the artist recently exhibited an additional cloud sculpture known as ‘cumulus’ for HMK {Hotel MariaKapel} in the start of 2012.


آدم حظ می کنه این همه زیبایی رو در عین سادگی میبینه

(خانه Giorgio Armani در سوئیس)


























  • تعداد صفحات :3
  • 1  
  • 2  
  • 3  

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!





Powered by WebGozar

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!
Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!

نظرسنجی

  • دنبال چه مطالبی در مورد معماری هستی؟

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!
Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
Dedicated Hosting Free Page Rank Tool