THE MUSEUM OF COMIC AND CARTOON ART
a project by erick KRISTANTO
manhattan, new york, united states, unbuilt
––––––––––––
New York-based graduate Erick Kristanto has sent us images of his entry into the ‘Museum of Comic and Cartoon Art’ competition set for Manhattan, New York. The design, which earned Kristanto an honorable mention, was influenced by the form and properties of speech bubbles, creating spaces that are unconventional in both shape and organization.

The general volume of the building was first subdivided into storeys and programs after negotiating the appropriate area for each function. Represented by bubble quotes, the individual rooms were adjusted in to modules and arranged to seemingly hover in space on top of the other. Circulation is mainly driven by a central helix ramp while shortcuts are provided by short, by-passing slides in between levels. Views toward the street and brooklyn bridge are established while open roof surfaces are converted into multi-functional areas.




text and images via:designboom: www.designboom.com/weblog/cat/9/view/12970/erick-kristanto-the-museum-of-comic-and-cartoon-art.htmleVolo: www.evolo.us/architecture/museum-of-comic-and-cartoon-art/












با تشکر از خانم مهندس شادین امانی


طراحی ساده و دوست‌داشتنی داره این خونه.
پیوستاری که میان فضاها (بیرون و درون) با انتخاب متریال چوب اون هم به صورت تخته های موازی برای کف‌پوش فضاها ایجاد کرده؛ سطوح بی آلایش و صاف و ساده فضاها، فضاهای واسط باز و نیمه بازی که بخش های مختلف رو به هم پیوند دادن و دست آخر المان های محدود قاب کننده ای که منظر و حریم اطراف رو تعریف کردن ، همه از نکاتی بود که در این کار مطلوب دیدم.





'house in savion' by alex meitlis, savion, israel
all images courtesy of alex meitlis

israeli based architect alex meitlis has recently completed 'house in savion', a single family residence located outside 
of tel aviv, israel. the structure's crisp white exterior is encompassed by a wood plank wraparound veranda and bordered 
with walls of varying heights. diverse overhead conditions create different outdoor spaces, partially screened with tree canopies
or fully exposed to the sky. the remaining grounds contain a garden, open lawn and swimming pool.


bounded entry walk allows trees to penetrate wooden planks

the dwelling's facade allows daylight to strategically illuminate, enabling the sun penetrate in the winter months and provide 
shade for comfortable use during harsh summer weather. the ground floor accommodates a continuous living room, open plan 
kitchen and dining area. a low profile free-standing wood partition allows a dramatic openness generating the central spine 
of the house allowing the inhabitant's extensive wood art collection to give a consistent warm character. large operable windows 
open to adjacent terraces and garden spaces introducing outdoor elements into the interior creating a dialog between the environments 
and framing the natural surroundings.


exterior corridor leads to main entrance

entrance


living and dining space


dining area


kitchen


partially screened kitchen


view to garden from kitchen


concealed hallway and stairs


stairs


view of veranda from bedroom


bedroom


path to pool area


swimming pool

veranda


stairs leading from bedroom to garden


stairs leading to upper level


glass wall blurs the boundary between interior and exterior spaces

entrance to living space from veranda


wrap around veranda


rendering of pool


rendering of exterior

floor plan / level 0


floor plan / level 1


section


section



elevation


elevation



elevation


elevation

project info:


architect: alex meitlis
location: savion, israel
description: single family house
enclosed space: 420 m2
site area: 2100 m2
completion date: january 2011


کاربری مسکونی + پلان + برش

پنجشنبه 21 مهر 1390 06:59 ب.ظ
طبقه بندی:معماری و شهرسازی، دکوراسیون داخلی، 

خیلی مساله ساده‌ست. ما گرفتار سیری تمدنی شدیم که بسیاری ارزش‌ها و خوبی ها رو از ما گرفته. از طبیعت دورشدیم. کیفیت زندگی هامون به شدت افت کرده. کالبد زندگی‌هامون غفلت‌زا و خلسه آوره و ....
خب یه عده قائل به بازگشت به قبل از این خراب‌کاری ها هستن. نظیر سنت‌گراها و ...
اما مادامی که در این نقطه هستیم، هر راه‌کاری برای احیای ارزش‌های محیط مسکونی، قابل بررسی وشایسته دقته.
قبلا هم اینجا نگاه های متفاوتی به مکان زندگی و خونه رو با هم دیدیم.
این جا طرحی دیگه از خانه داریم که به جز نکات مثبت عدیده ای که در ساخت و طراحی داره نگاهش به مساله خونه متفاوت از نگاه مرسومه‌.





'minna no ie' by mamm-design in tokyo, japan
all images courtesy mamm-design
image © daici ano


japanese architecture practice mamm-design has shared with us images of 'minna no ie',
a two-and-a-half storey dwelling in a residential district of tokyo, japan. situated on a 4.5m by
12m plot bound by neighbouring buildings, the design seek to provide a space that seemingly
expands beyond its borders by inserting a six meter-high garden room at its center.


street view
image © daici ano


unassuming in its presence, the white house features a small cantilever which shelters
the street level terrace below. a stretch of floor-to-ceiling glazed doors serve as the main entrance,
and provides a transparent view of the garden room within. finished with a slate-toned
brick flooring, a feeling of an outdoor plaza is established for the open space. a tree planted
at the center of the floor further provides a sense of a garden. large roof lights illuminate
the interior, and naturally shifts the atmosphere throughout the trajectory of the day.


interior view of garden room
image © daici ano

pivoting around the main room, private programs are arranged on an offset platform system.
an atelier hosted in the cantilevered volume looks out over the garden room while a small
study space and bedroom are stacked on the opposite end of the layout. conscious of
preserving a feeling of openness, every area of the house has a direct connection to
the multi-storey void, and are devoid of wall partitions or doors. a strong relationship is
created between the inhabitants through visual and audio correspondence.


aerial view
image © daici ano


views from elevated platform
images © daici ano



tree
image © daici ano


images © daici ano


atelier
image © daici ano



image © daici ano


skylights
image © daici ano


washroom
image © daici ano



garden room at night
image © daici ano


view of entrance
image © daici ano



site map


floor plan / level -1


floor plan / level 0


floor plan / level +1


longitudinal section


این جا ژاپنه.
زمینی به مساحت 69 مترمربع در منطقه ای شبه روستایی.
یه نگاهی بکنین به خودمون. ما تو ایران اگه چنین زمینی دست مون بیاد -حتی امروز تو دل خیلی روستاها- چه می کنیم باهاش!؟
یه چهارطبقه با جعبه پله و نمای سنگ. هر واحد 40 مترمربع. یه خونه‌ی بسازبفروشی به تمام معنا که هیچ خبری از زندگی مسلمونی و انسانی توش نیست. تازه ما برای ساخت چنین چیزی اصلا کم خرج نمی کنیم. چیزی قریب به 150 تا 200 میلیون تومان!!!
اما دیگه هیچ وقت کیفیات متفاوت زندگی نظیر این خونه رو نمی تونیم تجربه کنیم. دیگه چه برسد به لطافت و ملاحت معماری سنتی ایرانی اسلامی مون!؟



'house in kaijin' by fuse-atelier, funabashi, japanall images ©  fuse-atelier

japanese architect shigeru fuse of fuse-atelier has recently completed 'house in kaijin', a single family residence located
in funabashi, japan. a ground level void within a monolithic boundary creates the dwelling's street entry. a tree is planted
within the veranda which mediates the street and interior, and continues to rise and pass through the successive floor plates.
a six meter tall concrete wall with minimal window penetrations bounds the site and structure's perimeter blocking views of
the cluttered and densely developed urban landscape and redirecting attention inward to the simple and open spaces.


front facade

an open plan living area and kitchen creates a spacious and unified first floor. large glass doors slide to reveal the outdoor
terrace permeated by the canopy of the tree planted within the ground entry's garden. natural light filters through the exposed
shaft and reflects throughout the interior's monochromatic and pristine white surfaces. the open riser glass tread staircase
leads to the upper level bedrooms which return to a cavern like space providing privacy to the inhabitants.


entry garden and veranda at street level


view of entrance from ground floor


stairs to first level


first level living space, kitchen and terrace


living space and outdoor terrace


open air terrace

living and kitchen space


view of living space from kitchen


kitchen


glass open riser staircase


view of terrace from stairs


view of first and second level from stair landing


stair leading to bedroom levels


upper bedroom levels


entrance illuminated at night


entrance at night


at night


site plan


floor plan / level 0


floor plan / level 1


floor plan / level 2


floor plan / level 3


section

project info: 

location: funabashi, chiba pref., japan
type: houses-residential
architects: shigeru fuse,  fuse-atelier
design team: fuse-atelier + musashino art university/fuse-studio
structural engineers: konishi structural engineers.
main contractor: shishido koumuten
site area: 69.96m2 
building area:
 39.19 m2
gross internal floor area:
 91.41 m2 
start of work:
 2008
completion of work: 2010
structure: reinforced concrete
floor: 3-storey





This next residential project comes from Singapore-based architects ONG&ONG. Named 72 Sentosa Cove House, the residence is located in an exclusive oceanfront residential community in the East of Sentosa Island in Singapore. The architects needed to maximize the space and ensure the inhabitant's privacy while constructing a comfortable yet luxurious residence. Neighbouring houses are situated very close to the house, so the architects made sure that the family had a fresh and private outdoor source of air by adding an enclosed central courtyard in the middle of the house. This also acts like a light chimney for the nearby interior spaces. Surrounded by heavy foliage, the house is protected from indiscrete eyes and allows fresh, clean air to freely move through the house. Designed for a young couple and their children, the house's features include a lap pool and training room that ensure a healthy and balanced lifestyle. The architecture of this house cares for every need: "The building's slimmer east and west facades are a contrast to the wide-open north and south ones. This regulates natural lighting and wind ventilation for efficient thermal circulation. A pitched roof, with its series of repeating slopes, also generates additional skylight openings." Fabulously modern, 72 Sentosa Cove House connects multiple areas – both private and public – into a series of well-planned spaces that greet the family with a comforting feeling.

































































ویلا کیانی - کرج - ماکان رحیمیان ، کامران حیرتی

دوشنبه 7 شهریور 1390 05:49 ق.ظ
طبقه بندی:معماری و شهرسازی، 

Villa Kiani / Makan Rahmanian and Kamran Heirati


By — Filed under: Featured ,Houses ,Selected , , , , ,


Courtesy of Karan Heirati

is located in Mohammad Shahr region (near Karaj city). Designed by Makan Rahmanian and the Villa’s interior spaces are designed to become an extension of the landscape. Follow the break for drawings and photographs of this project.

Architects: Makan Rahmanian and Kamran Heirati
Location: Mohammad Shahr, Karaj-Iran
Project Area: 500 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of Karan Heirati

Courtesy of Karan Heirati

Courtesy of Karan Heirati

The site of the project is a garden of 4,000 sqm area and is surrounded by neighborhood gardens. The total area of the building is around 500 sqm of which 150 sqm has been allocated to exterior voids and semi-covered spaces.

sections + elevations

In this project the open exterior spaces are as significant as the interiors. The architects accomplished this by eliminating any suggestive distance between outside and inside. The result became a series of voids and volumetric projects that capture and define the landscape. Continuous views towards the X, Y and Z axis’s were created and the main spaces are organized between transparent layers extended by voids or semi-covered balconies.

Courtesy of Karan Heirati

floor plans

diagrams


ساختمان کرایسلر (پلان + عکس)

سه شنبه 25 مرداد 1390 06:02 ق.ظ
طبقه بندی:معماری و شهرسازی، 


©Wikimedia Commons
In a skyline that has developed New York as a destination for architects and city lovers alike, the Chrysler Building by William Van Alen is identifiable from any distance for its distinguishable style and profile against its surroundings. With the initial intention to be the world's tallest building, it remained so for only eleven months until it was surpassed by the Empire State Building in 1931. The Chrysler Building is a classic example of the Art Deco style, from the street to its terraced crown. Interior and exterior alike, it is admired for its distinctive ornamentation based on features that were also found on Chrysler automobiles at the time.
More on the Chrysler Building by William Van Alen after the break.

©New York Architecture
When Walter Chrysler took over the lease of the proposed office building in construction, he was interested in building the highest structure known to date. As this was the goal of most architects across the table, William Van Alen kept the 185-foot spire addition a secret until it was delivered to the site in sections to be erected in a surprising 90 minutes. This unbelievably speedy addition paralleled the frantic pace of construction of the rest of the skyscraper; an average of four floors were completed per week.
Costing a total of $20,000,000, the unique skyscraper is made with 29,961 tons of steel, about 3,826,000 bricks, and 5,000 windows. All the bricks were manually laid by hand, creating non-loadbearing walls. To create this Art Deco masterpiece, tradesmen with specialized skills gathered on the site, coordinating between contractors, builders, engineers and other building services experts.

©Wikimedia Commons
The white and dark gray brickwork of the facade emphasizes the horizontality of the rows of windows. The stepping spires are made of stainless steel with a stylized sunburst motif, and sit just above a series of gargoyles that depict American eagles which stare out over the city. More noticeable connections between the exterior of the building and the Chrysler car are the sculptures modeled after radiator caps and ornaments of car wheels that decorate the lower setbacks.

©New York Architecture
Standing 319.5 meters (1048 feet) high, the Chrysler Building houses 77 floors, including a lobby three stories high with entrances from three sides of the building, Lexington Avenue, 42nd and 43rd Streets. Its triangular form is lavishly decorated with Red Moroccan marble walls, sienna-colored floor, onyx, blue marble and steel. Artist Edward Trumbull was hired to paint murals on the ceiling; these paintings and other parts of the interior were refurbished in 1978 by JCS Design Associates and Joseph Pell Lombardi.

©New York Architecture
The Chrysler Building was purchased in 1957 by real estate moguls Sol Goldman and Alex DiLorenzo, and was later sold to the Massachusetts Mutual Life Insurance Company. The new owners refurbished the facade and renovated in 1978, and then sold again to Jack Kent Cooke, an investor. In 1976, the Chrysler Building was declared a National Historic Landmark.
In 2007, the Chrysler Building was ranked ninth on the List of America's Favorite Architecture by the American Institute of Architects. It remains one of the most recognizable buildings, as it has been featured in several movies, including Godzilla, Armageddon, Deep Impact, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, Sex and the City and Spider-Man.
Architect: William Van Alen
Location: Manhattan, New York
Project Year: 1928-1930
Photographs: New York Architecture, Wikimedia Commons
References: David Stravitz, Gerald Hoberman
chrysler20 ©Wikimedia Commons chrysler1 ©New York Architecture chrysler19 ©Wikimedia Commons chrysler2 ©New York Architecture chrysler15 ©New York Architecture chrysler4 ©New York Architecture chrysler22 ©Wikimedia Commons chrysler21 ©Wikimedia Commons chrysler17 ©New York Architecture chrysler14 ©New York Architecture chrysler13 ©New York Architecture chrysler18 ©New York Architecture chrysler12 ©New York Architecture chrysler11 ©New York Architecture chrysler10 ©New York Architecture chrysler9 ©New York Architecture chrysler8 ©New York Architecture chrysler7 ©New York Architecture chrysler6 ©New York Architecture chrysler5 ©New York Architecture chrysler3 ©New York Architecture chryser16 ©New York Architecture Chrysler_Detail_1 detail 01 Chrysler_Detail_2 detail 02 Chrysler_Floors_6-10 plan 01 Chrysler_Floors_51-55 plan 02 Chrysler_Ground_Plan plan 03


  • تعداد صفحات :3
  • 1  
  • 2  
  • 3  

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!





Powered by WebGozar

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!
Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!

نظرسنجی

  • دنبال چه مطالبی در مورد معماری هستی؟

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!
Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!

Click Here for Free Traffic!
Click Here for your Free Traffic!

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
Dedicated Hosting Free Page Rank Tool